top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRoel Visser

Hoe creëer je een goede thuiswerkplek en werkhouding?

Sinds het uitbreken van de coronacrisis werken we veel meer thuis. En het het zal voorlopig nog wel zo blijven. Sterker nog, volledig terug naar "oud" zie ik niet gebeuren. Essentieel om serieus aandacht te schenken aan je thuiswerkplek en werkhouding.

De een werkt aan een bureau of de keukentafel, de ander vanaf de grond of de bank. Want niet iedereen heeft de mogelijkheden om zomaar een optimale werkplek te creëren. Simpelweg omdat de ruimte er niet is of de voorzieningen er niet zijn.


Voor dat laatste geldt dat werkgever moet zorgen voor voorzieningen zoals een bureau, stoel of beeldscherm. Het is -zeker in het belang van medewerker zelf- essentieel om de juiste werkhouding te creëren. En dat is niet zo simpel als het wellicht lijkt.


Ergonoom Eddy de Vries laat, in onderstaand filmpje, zien hoe je thuis de beste werkplek kunt creëren. Tevens geeft hij helder inzicht van het effect van de werkhouding op je ruggengraat en het gevaar van klachten zoals hernia.


Samengevat, essentieel om continu aandacht te hebben voor een goede thuiswerkplek en werkhouding. Heb je het gevoel dat het niet op orde is of je hebt (beginnende) klachten, neem contact op met je leidinggevende, HR, de preventiemedewerker of de arbo-dienst.


Wil je meer weten over dit thema of heb je behoefte aan advies op andere HR-thema's? Neem dan contact op. HR in Praktijk helpt je graag!


26 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page