top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRoel Visser

Als het echt niet meer lukt…

Afspraken met een werknemer leg je goed vastlegt in de individuele arbeidsovereenkomst. Een actueel personeelsreglement en een cao (indien aanwezig) incorporeer je in de overeenkomst. Al gauw denk je dat het voor iedereen zo goed geregeld is.En gelukkig is dat vaak zo! Zeker als er sprake is van een goede werksfeer en behapbare werkdruk, zodat iedereen met plezier naar het werk komt. Waarbij zelfstandig en autonoom werken en mooie resultaten behalen werkgeluk voor werknemer en werkgever betekent. Dat wil toch iedereen?


Helaas gaat het weleens anders. En lopen werknemer en werkgever uiteindelijk definitief vast. Het is dan noodzakelijk om de arbeidsovereenkomst te beëindigen, om welke reden dan ook.


Bij het beëindigen van de arbeidsovereenkomst moet je als werkgever (maar zeker ook als werknemer!) rekening houden met diverse arbeidsrechtelijke zaken. Als werkgever wil je natuurlijk op gepaste (nette) wijze afscheid nemen. Er moeten duidelijke afspraken gemaakt worden die schriftelijk vastgelegd worden in de beëindigingsovereenkomst.


Partijen dienen bij de totstandkoming van de beëindigingsovereenkomst o.a. rekening te houden met de reden van beëindiging, de opzegtermijn, de hoogte van eventueel te betalen vergoeding en een juiste eindafrekening. Ook zaken zoals eventuele vrijstelling van werk, het opheffing van het concurrentiebeding en laten vervallen van studiekosten, een getuigschrift en het overeenkomen van finale kwijting zijn onderwerpen die besproken moeten worden.


Voor de meeste werknemers en werkgevers die in deze situatie zitten, is dit niet dagelijkse kost. Een foutje is zo gemaakt en kan tot niet gewenste onbedoelde gevolgen leiden. HR in Praktijk is in staat om partijen te voorzien van goed arbeidsjurdisch advies en te faciliteren met de juiste beëindigingsovereenkomst.


Kortom, neem contact op als je hulp kan gebruiken!


 

Vanuit HR in Praktijk adviseer ik werkgevers en werknemers op het brede domein van HR. Wil je meer weten over HR, arbeidsrecht, verzuim, casemanagement en duurzame inzetbaarheid of heb je behoefte aan advies op een ander specifiek HR-thema? Neem dan contact op. HR in Praktijk helpt je graag!


➨ Bel ☏ 0610035540

➨ Email ✉ Roel@hrinpraktijk.nl 

➨ check💻 www.hrinpraktijk.nl 


18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page