top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRoel Visser

Begin het jaar goed, neem vakantie!

Het jaar beginnen met vakantie. Dat klinkt wellicht raar maar dat is het zeker niet.

Voor 2020 heb je weer de beschikking gekregen over nieuwe wettelijke vakantiedagen, bovenwettelijke dagen en wellicht ook vitaliteits- of ontzie-uren. En waarschijnlijk neem je nog uren uit 2019 mee. Kortom, een berg aan uren waarbij de kans bestaat dat per 1 juli een deel van dit saldo vervalt.


Wacht het moment van vervallen of het laatste kwartaal van 2020 niet af. Plan in januari al je vakantiedagen in voor het hele jaar. Misschien heb je nog geen concrete plannen maar blok je agenda. Hoe later je dit in het jaar doet, hoe lastiger het wordt. Immers er is dan altijd wel een reden waarom inplannen niet lukt.


Je zal zien dat als je vakantiedagen ingepland hebt het werk zich hier omheen organiseert. Bij collega’s is meer begrip voor afwezigheid als het al langere tijd bekend is en men niet ad hoc wordt geconfronteerd met jouw welverdiende vakantie terwijl het toch wel erg druk is…..


Vakantie inplannen behoort een vaste taak te zijn bij het organiseren van je werk. Belangrijke meetings, projecten of deadlines worden gepland zodat die niet gemist worden. Daarom vakantie ook! Het belang van ontspanning, het nemen van afstand en focus op jezelf en je gezin is net zo belangrijk.


Neem ter inspiratie een kijkje op websites van TUI, Sunweb of D-reizen. Of bezoek de vakantiebeurs in Utrecht. Veel vakantieplezier in 2020!


N.B. Capaciteitstekort op de HR-afdeling vanwege vakantie? Neem dan contact op met HR in Praktijk. Ik vertel graag wat ik voor je kan betekenen.


29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page