top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRoel Visser

Heel Nederland werkt thuis!

Dat is niet helemaal waar. Cruciale beroepen o.a. de zorg, de supermarkten en de schoonmaak werken keihard op locaties door. Voor degene die werken vanuit thuis wellicht een #stayhomechallenge ervaring?

Ik was zeer onder de indruk van #klappenvoordezorg afgelopen 17 maart. Echt uniek wat deze mensen voor ons doen in deze lastige tijden. Echte #zorghelden. Ook het onderwijs gaat door. Op afstand. Wat een doorzettingsvermogen en creativiteit. Met #onderwijsopafstand houden zij “Lerend Nederland” draaiend!

Velen werken de komende weken vanuit thuis. Iedereen is op zoek naar een nieuw ritme. Hierbij een aantal #thuiswerktips. Laat me weten of je hier wat aan hebt!


1. Sta op tijd op: Productiviteit en energieniveau is in de ochtend het best. Maak gebruik van het feit dat je geen reistijd hebt.


2. Start met een goed ontbijt: Ontbijten zorgt voor een goede start van de dag en geeft je energie!


3. Zorg voor een goede stoel en tafel: Ga niet op een wiebelig krukje aan een lage keukentafel zitten. Dat houd je de komende weken niet vol!


4. Creëer een plek om te werken: Bij voorkeur in een aparte kamer. Iedereen in huis weet dat je aan het werk bent als je in die kamer bent.


5. Maak een planning: Stel in overleg met je collega’s een planning vast en bepaal de prioriteiten. Doe dit in Microsoft Teams. Zo houdt je overzicht, zicht op elkaar en contact. Voorkom het gevoel alleen-op-de-wereld.


6. Werk in blokken en maak afspraken met thuisgenoten: Werk niet de hele dag aan een stuk door. Neem meerdere korte pauzes. Die heb je echt nodig! Waarschijnlijk ben je niet alleen thuis dus organiseer met thuisgenoten koffie-, thee en lunchbreaks.


7. Vergeet de boodschappen niet: Zorg naast een goed ontbijt ook voor een vitale lunch en een gezellig diner. Ga als ontspanning overdag boodschappen doen. NIET hamsteren!


8. Drink voldoende: Op het werk zal regelmatig koffie of thee voor je gehaald worden. Thuis moet je er zelf goed aan denk. Drink voldoende anders verlies je energie en concentratie.


9. Plan je sport: De sportschool is dicht. Maak bewegen, bijvoorbeeld fietsen of wandelen, onderdeel van je dag- en avondplanning. Goed voor de spieren en voor de geest. Een uurtje actief spelen met de kids draagt bij aan jouw vitaliteit en die van je kids!


10. Morgen weer een dag: Echt niet alles moet op dezelfde dag af. Stop op tijd, geef ook oprechte aandacht aan je thuisgenoten en bouw ontspanning in. Vandaag op tijd afronden en stoppen zorgt ervoor dat je morgen weer fris aan de slag bent!


Wil je meer weten over thuiswerken of heb je behoefte aan advies over andere HR-onderwerpen? Neem dan contact op met HR in Praktijk. Ik help je graag verder.
77 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page