top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRoel Visser

Verzuim in 17 jaar niet zo hoog? Houd je vast, want dit is nog maar het begin!

De NOS en het CBS melden dat het ziekteverzuim dit jaar is toegenomen. Afgelopen kwartaal naar 4.4%. Ik reken in 2021 op een flinke verdere toename van vooral lang verzuim: psychische problemen als (werk)stress, overspannenheid, burn-out, depressieve gevoelens en angstklachten. Vooral in de zorg maar feitelijk in bijna alle bedrijfstakken!

De impact van corona, intensieve contactberoepen en structureel thuiswerken heeft grote impact op de werk-privé balans. De vaccins die onderweg zijn, zullen hier niets aan veranderen!


Ik ben het eens met Petra van de Goorbergh die in het artikel van de NOS stelt dat werkgevers en vakbonden goede afspraken moeten maken over thuiswerken. Maar niet alleen over het thuiswerken, de fysieke thuiswerkplek en thuiswerkvergoeding!


Hoe ondersteunen we onze medewerkers als het gaat om de (psychische) gezondheid en vitaliteit? Hoe beschermen we thuiswerkers voor blurring en overcompensatie. Wat gaan werkgevers en vakbonden doen om onze medewerkers in de zorg en andere intensieve contactberoepen mentaal overeind te houden?


Kortom, heel goed dat het vaccin in aantocht is, maar we zijn er nog lang niet. 2021 wordt (weer) een heftig jaar!

 

Vanuit HR in Praktijk adviseer ik werkgevers en werknemers op het brede domein van HR. Wil je meer weten over verzuim, casemanagement en duurzame inzetbaarheid of heb je behoefte aan advies over een specifiek HR-thema? Neem dan contact op. HR in Praktijk helpt je graag!


➨ Bel ☏ 0610035540

➨ Email ✉ Roel@hrinpraktijk.nl

➨ check💻 www.hrinpraktijk.nl


20 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page