top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRoel Visser

Compensatieregeling transitievergoeding UWV is geopend

De focus van velen ligt nu op de impact van het coronavirus. Het lijkt alweer lang geleden dat ik mijn blog publiceerde over de Compensatieregeling Transitievergoeding bij langdurige arbeidsongeschiktheid. Het is nu april 2020 en de compensatie voor betaalde transitievergoedingen kan worden aangevraagd.

Het aanvraagformulier om de compensatie aan te vragen is vanaf heden beschikbaar op de website van het UWV. Om dit formulier digitaal in te vullen, dient ingelogd te worden met eHerkenning op het werkgeversportaal.


Voor de beoordeling heeft het UWV naast het formulier ook bewijsstukken nodig die ook digitaal ingestuurd kunnen worden: • De arbeidsovereenkomst • Bewijs van einde van de arbeidsovereenkomst • De berekening van de hoogte van de transitievergoeding • Bewijs dat de volledige transitievergoeding betaald is en op welke datum • De loonstrook van de periode voor de datum waarop uw werknemer 1 jaar ziek was • De loonstrook van de periode waarin het opzegverbod wegens ziekte voorbij is.


De duur van de beoordeling door het UWV hangt af van de einddatum van het opzegverbod wegens ziekte voor de (ex-)werknemer. Is het opzegverbod voor 1 april 2020 geëindigd? Dan moet het UWV binnen 26 weken na het indienen van de aanvraag een beslissing nemen. Is er recht op compensatie? Dan zal binnen 6 weken na de datum van de beslissing de compensatie worden betaald.

Is het opzegverbod op of na 1 april 2020 geëindigd dan neemt het UWV 8 weken na het indienen van de aanvraag een beslissing. Als er recht op compensatie is dan zal het UWV dit binnen 6 weken na de datum van de beslissing betalen. Wil je meer weten over dit thema of heb je behoefte aan advies op andere HR-thema's? Neem dan contact op. HR in Praktijk helpt je graag!


25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page