top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRoel Visser

Last van de post holiday blues? Lees deze blog met tips!

Was het voor je vakantie te druk? Desondanks wel genoten van een heerlijke vakantie? Houd dat fijne vakantiegevoel vast maar voorkom een post holiday blues! Plan daarom de eerste dagen na je vakantie zorgvuldig en kom met jezelf gemaakte afspraken na.

Ga niet meteen aan het werk! Na thuiskomst moet je even acclimatiseren. Gun jezelf wat tijd om te herstellen van je terugreis. Dan krijg je vanzelf weer zin om te werken.


Ongetwijfeld ligt er een stapel werk op je te wachten. Ga niet onmiddellijk aan de slag. Maak een rondje en praat over de vakantie en over dingen die van belang zijn voor je werk. Je krijgt inzicht in jouw prioriteiten!


De inbox is ongetwijfeld overvol. Neem de eerste dag de tijd om te ordenen. Begin met de meest recente berichten en prioriteer. Ga niet alle berichten lezen, gooi niet-relevante berichten direct weg. Voorkom dat je dezelfde berichten meerdere keren oppakt. Zo ben je snel op de hoogte van wat er tijdens je vakantie gebeurd is. N.B. stel je out-of-office twee dagen langer in.


Laat je zeker niet opjagen. Voorkom dat je als een kip-zonder-kop aan de slag gaat. Pak uitdagingen rustig aan. Ga niet gestrest naar huis en maak het op je eerste werkdag niet te laat.


Op vakantie heb je wellicht lekker gegeten en minder lichaamsbeweging gehad. Ga direct weer sporten en blijf actief. En niet alleen de eerste weken na je vakantie. Sporten bevordert een gezond leven en actief dagritme. De energie die je hier van krijgt, heb je nodig voor zowel privé als werk.


Houd het geluksgevoel van je vakantie zo lang mogelijk vast. Naast lekker nagenieten, is mijn advies om alvast je volgende vakantie te plannen! Een nieuw vakantievooruitzicht werkt echt!


Kom je er na de eerste dagen achter dat je je werk echt niet kan overzien? Hulp nodig om de stapels werk en liggende uitdagingen door te komen? Neem dan direct contact op met HR in Praktijk. Ik adviseer en help je graag verder!


29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page