top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRoel Visser

Dry January achter de rug? Pak door! En werk aan je duurzame inzetbaarheid.

Elk jaar laten miljoenen mensen over de hele wereld in januari alcohol staan. Een maand geen alcohol drinken bespaart je geld, je valt af, je kan je beter concentreren en je wordt gezonder. Het meedoen geeft je een sterk gevoel van succes.Het bewust zijn van je gezondheid en vitaliteit (en daar ook wat mee doen!) geeft je een uitstekende basis om verder te werken aan je duurzame inzetbaarheid. Immers wil je duurzaam inzetbaar zijn, dan moet je topfit zijn. En dat is meer dan alleen een maandje alcohol laten staan. Kijk eens naar de verhouding werk en privé. Is die nog in balans? Beschik je nog over voldoende vereiste competenties en kennis? Hoe lang zit je al in je huidige functie? Ben je nog gemotiveerd? Kortom, kijk eens eerlijk in de spiegel en vraag je af of je nog topfit bent.


Onderneem actie en neem eigen verantwoordelijkheid als je bemerkt dat je niet meer topfit bent. Informeer bij je werkgever naar het loopbaanbeleid. Wellicht is er een loopbaan-APK voor jou beschikbaar. Alle werkgevers werken graag met topfitte medewerkers en realiseren zich dat zij hier ook een essentiële rol in hebben. Zij moeten zorgdragen voor kansen en mogelijkheden, talenten (h)erkennen en ontwikkelen en medewerkers ondersteunen bij hun mobiliteit en loopbaan. In andere woorden: een organisatie wil jobfit zijn.


Het is de combinatie van topfit en jobfit die zorgt voor jouw duurzame inzetbaarheid. Proost en geniet met mate!

 

Vanuit HR in Praktijk adviseer ik werkgevers en werknemers op het brede domein van HR. Wil je meer weten over HR, verzuim, casemanagement en duurzame inzetbaarheid of heb je behoefte aan advies op een ander specifiek HR-thema? Neem dan contact op. HR in Praktijk helpt je graag!


➨ Bel ☏ 0610035540

➨ Email ✉ Roel@hrinpraktijk.nl 

➨ check💻 www.hrinpraktijk.nl 


14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page